• Gratis verzending vanaf €50
  • Volg @glasenloodjes

Echo inlijsten

Van harte gefeliciteerd! Je hebt te horen gekregen dat je zwanger bent. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij de verpleegkundige als je er achter bent gekomen dat je zwanger bent. Je krijgt dan een onderzoek van je bloed en een echo. 

 

De standaard echo's worden gemaakt rond 10/12 weken en 20 weken. De verloskundige kan besluiten om ook op andere momenten een echo te maken zoals een: vroege echo, een groeiecho of liggingsecho. Ook kan je er voor kiezen om een extra echo te laten nemen. Dit wordt een pretecho genoemd.

 

Maar wat is een echo nou precies?

Bij een echoscopie worden er geluidsgolven door je buik gestuurd. De geluidsgolven hebben een hoge frequentie. Je organen en de organen van de baby weerkaatsen het geluid. Het teruggekaatste geluid wordt ontvangen en door een computer omgezet naar beeld. Op die manier kan je de echo zien. Als je net zwanger bent krijg je inwendige echo, omdat de beelden dan het beste te zien zijn. De echo's worden meestal via de buik gemaakt als je langer zwanger bent.

 

Een echo maken is toch altijd een uniek en bijzonder moment. Meestal worden de echo's ergens in een boek bewaard, maar het is toch veel specialer om er iets van te laten maken? Hoe tof zou het zijn als je altijd een herinnering hebt aan dat moment dat je voor het eerst je kindje in de buik zag?  Wacht niet langer en laat jouw echo vereeuwigen tussen glas in lood. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.