Gratis verzending vanaf €50

Wat is glas-in-lood?

Gepubliceerd op 16 april 2022 om 21:54

Glas-in-lood is een prachtige techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren glas en verschillende diktes loodprofielen. Het glas wordt geplaatst in het lood en hierna wordt het lood aan elkaar gesoldeerd met soldeertin. Deze techniek is ontstaan omdat ze vroeger niet de mogelijkheid hadden om grote glasplaten te maken en hier een oplossing voor nodig hadden. Deze techniek maakte het mogelijk om allemaal verschillende patronen en vormen te verwerken in het raam. 

 

Je ziet dat glas-in-lood ramen in kerken vooral werden gebruikt als kunst en om de religieuze verhalen uit te beelden. Deze ramen zijn vaak gebrandschilderd. Dit is een techniek waarmee je met speciale verfpoeder schildert op glas en het in de oven inbrandt.

De populairste glas-in-lood stijl wat je in deze tijd nog vaak ziet is de Jaren 30 stijl. Hiervan zijn de compositie en de kleur vaak simpel en wordt er veel gebruikt gemaakt van dezelfde kleuren glas.

 

Glas-in-lood is een prachtig ambacht en het is geweldig dat hier nog steeds zoveel vraag naar is. Deze ambacht wordt ook vaak gezien als een stoffig beroep voor oude mensen. Ik vind het daarom geweldig om glas-in-lood in een nieuw jasje te steken.

Een  combinatie van glas-in-lood en gedroogde bloemen maakt samen: 

Glas & Loodjes


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Corrie Goudswaard
3 maanden geleden

Prachtig ,voor mij jammergenoeg een beetje te duur ...
Het is het ZEKER waard ,helaas .
Laat je niet ontmoedigen